La Seu d’Urgell acollirà una jornada de conscienciació sobre el maltractament infantil

L’acte està programat per al dia 19 al Consell Comarcal

L’Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM) ha programat una jornada informativa i de reflexió a la Seu d’Urgell, que tindrà lloc el pròxim divendres, dia 19, de 7 a 9 del vespre a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. La sessió, que porta per títol “Donar visibilitat al maltractament infantil: una responsabilitat de tothom”, comptarà amb la participació de diverses persones expertes en aquesta problemàtica.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec del president del Consell Comarcal, Jesús Fierro. Tot seguit, intervindrà la presidenta de l’ACIM i doctora en psicologia, Carme Tello, que farà una introducció a la realitat del maltractament infantil, parlarà de l’assetjament escolar obullying i presentarà el llibre Voces silenciosas.

Per la seva part, Laia Capel, treballadora social del CAP d’Oliana, presentarà la campanya “Un de cada cinc” del Consell d’Europa sobre prevenció de l’abús sexual infantil. La tercera de les ponències anirà a càrrec de la psicòloga Susagna Nevado, que parlarà sobre maltractament i ruptures conflictives de parella, a més de presentar la guia pràctica ACIM.

Tal com indiquen des d’ACIM, “un dels principals obstacles en la lluita contra el maltractament infantil és la seva manca de visibilitat com a fenomen real i vigent en la nostra societat, en qualsevol nivell socioeconòmic o cultural. Per consegüent, una de les línies d'acció més importants de l'ACIM consisteix a promoure espais de reflexió i sensibilització envers aquesta realitat, com a pas previ imprescindible per a la prevenció del maltractament infantil i per a una efectiva protecció de la infància i l'adolescència i realització dels seus drets”.

L’ACIM, que enguany celebra el seu 30è aniversari, està duent a terme un seguit d’activitats de tipus solidari, cultural i de sensibilització per diversos punts de Catalunya. La jornada va adreçada a professionals i futurs professionals del treball amb infants, però també és oberta a la societat en general. “Entenem que la preservació dels drets dels infants i adolescents és una responsabilitat compartida per la societat en el seu conjunt”, afirmen des de l’ACIM

L’Alt Urgell, 16 d’octubre de 2018