La sortida del proper “Dimecres coneixem l’Alt Urgell” combina una caminada amb la visita al Museu del Pagès de Calbinyà

Se seguirà l’antic camí que enllaçava la Seu amb Calbinyà

El cicle de caminades guiades dels Dimecres coneixem l’Alt Urgell, que proposa una sèrie de caminades guiades al patrimoni de la comarca durant els dimecres del mes d’agost, ens portarà el proper dia 13 a la població de Calbinyà, al municipi de Valls de Valira, seguint l’antic camí que enllaçava aquesta població amb la Seu d’Urgell abans de l’obertura de les pistes per al trànsit rodat.

En aquesta ocasió la caminada s’iniciarà a la mateixa seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell des d’on es pujarà a l’esmentada població per l’anomenada Costa dels Carreus i el Pla de les Forques, que rep el nom de les forques on es penjaven els malfactors en un passat en què la justícia mirava de donar un exemple ben ostentós d’allò que podia passar a aquells que no seguien els seus dictàmens.

Com a colofó de la sortida, que permetrà als assistents contemplar unes vistes força espectaculars i poc conegudes de la Seu d’Urgell i de la plana de l’Urgellet, es durà a terme una visita comentada a cal Serni de Calbinyà, una antiga casa del segle XV que hostatja el Museu del Pagès, un espai que recull peces originals perfectament il·lustratives de les condicions de vida de les famílies pageses de muntanya fins a temps relativament recents, que també serà objecte d’una visita comentada.

La sortida guiada, organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb la col·laboració en aquest cas de la Residència Casa-Museu cal Serni de Calbinyà, és una activitat gratuïta que s’ofereix en el context del cicle de Rutes guiades a la Seu d’Urgell i comarca, en el qual hi participen, a banda del Consell Comarcal, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Parc Olímpic del Segre. Cal inscripció prèvia a Turisme Alt Urgell (tel. 973 353 112) o a Turisme Seu-Espai Ermengol (tel. 973 351 511).

Fotografia: Vista del poble de Calbinyà.

La Seu d’Urgell, 8 d’agost de 2014