La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu obre divendres un programa amb 15 concerts i més de 60 músics de 16 països

El festival folk de referència a Europa arriba a la seva 44a edició

Aquest divendres, 26 de juliol, es posa en marxa la 44a edició de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, un dels festivals folk més antics d’Europa, que aplegarà més de 60 músics de 16 països en diversos escenaris a Arsèguel i la Seu d’Urgell, a més de Castellbò i Puigcerdà. La Trobada continua creixent i enguany s’afegeix un nou concert, dilluns 29 de juliol, a migdia.

Els primer dels 15 concerts programats tindrà lloc el dia 26 al jardí de l’Hotel Andria de la Seu d’Urgell, un acte inaugural que comptarà amb una doble participació russa: d’una banda, Roman Jvanov i Alexei Birioukov; i, de l’altra, els joves virtuosos Andrei Federov, Arten Leonov i Dinara Vdovina. La representació catalana anirà a càrrec de Josep “Pepón” Vilarrubla, Jordi Blasco i Marc Figuerola. Un nom clàssic de la Trobada, l’uruguaià Enrique Tellería, completarà el cartell.

El mateix divendres, hi haurà dos concerts més a la Seu. A les 7 de la tarda, a la plaça del Carme, actuaran el grup basc Ttipika i l’aragonès Arangón Folk. Ja a la nit, els jardins del Seminari Conciliar acolliran un concert amb 25 músics damunt de l’escenari, entre els quals Joaquin Díaz, de la República Dominicana; Antonio Rivas y sus Vallenatos, de Colòmbia; Totore Chesa, de Sardenya; Pietro Adragma, de Sicília; i les finlandeses Viivi Maria Saarenkylä i Hilda Länsman.

Per al dissabte 27 s’han programat tres concerts al carrer a Arsèguel i a la Seu, abans de donar pas al plat fort, el tradicional concert de la Trobada a l’envelat d’Arsèguel, amb 17 actuacions i un total de 33 músics, entre els quals l’escocès Gary Blair, l’ucraïnès Vladimir Denissenkov i el moldau Anatol Eremciuc.

Diumenge 28 serà el dia del concert-ball de l’orquestra de les Colònies i els Tallers d’Arsèguel, amb més de 100 joves músics damunt de l’escenari. També hi haurà concerts, matí i tarda, a Arsèguel i la Seu. Dilluns 29 la Trobada es traslladarà al Casino Ceretà de Puigcerdà i dimarts 20 a la col·legiata de Castellbò. La cloenda serà divendres 2 d’agost amb el Gran Concert Catalunya a la plaça Joan Sansa, a la Seu.

Des d'aquí podeu accedir al programa d'actes complet

L’Alt Urgell, 22 de juliol de 2019