Lliurats al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, els premis de la vuitena edició del Concurs dels Dictats Plurilingües

La novetat d’aquest any és que també s’ha premiat el disseny del logo del concurs, que es va fer paral·lelament entre alumnat de batxillerat artístic de l’Institut Joan Brudieu, i que s’utilitzarà a partir d’ara en les pròximes edicions. 

Les 12 parelles guanyadores de 1r, 2n i 3r d’ESO de l’Alt Urgell han rebut un diploma, llibres i entrades per a actes culturals. Els 24 premiats s’enfrontaven aquest any a textos d’autors i autores clàssics com Manel de Pedrolo i Mercè Rodoreda en català, Gabriel García Márquez, Leopoldo Alas Clarín i Miguel de Cervantes en castellà, Bram Stoker, Louisa May Alcott i Oscar Wilde  en anglès, i Jules Verne, Maurice Leblanc i Victor Hugo en francès.

Aquest any hi han participat 138 alumnes de l’Institut Joan Brudieu, l’Institut la Valira i el Col·legi La Salle, de la Seu d’Urgell, i l’Institut Escola d’Oliana. Una de les particularitats del concurs és que els concursants participen per parelles, la qual cosa comporta el treball compartit en una activitat habitualment individual.

Es  tracta d’una iniciativa del Servei Educatiu Alt Urgell, l’Escola Oficial d’Idiomes, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Associació Llibre del Pirineu i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, que té com a objectiu posar en valor la importància de l’ortografia en l’educació.

Les proves es van realitzar l’1 de febrer a les aules de l’Escola Oficial d’Idiomes de la Seu d’Urgell i a l’Escola de Música de la Seu d’Urgell, totes elles ubicades a l’edifici de les Monges. En total, es van utilitzar dotze espais, un per cada idioma i curs.

 

L'Alt Urgell, 15 de març de 2024