L'Oficina Jove de l'Alt Urgell, reconeguda per la seva tasca europeista pel Consell Català del Moviment Europeu

 

L'aplicació a la comarca del programa del voluntariat europeu, un dels grans èxits

El Consell Català del Moviment Europeu ha concedit a l'Oficina Jove de l'Alt Urgell (OJAU) el Diploma del Dia d'Europa 2014 per la seva tasca europeista portada a terme en el món dels joves.

Per la regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Meritxell Planes, rebre aquest diploma “és el fruit de la bona feina que porten a terme les tècniques de l'Oficina Jove, i a més a més, esperona a continuar treballant per Europa”.

Cal recordar que l'OJAU porta organitzant diferents actes per commemorar el Dia d'Europa des de 2011, aprofitant l'estada dels joves voluntaris europeus que participen del programa de Servei de Voluntariat Europeu. "Una mirada europea a la cultura i tradició pirenaica" i aprofiten per introduir la seva cultura en aquesta setmana dedicada a Europa. Al respecte,Meritxell Planes afirma que el projecte de voluntariat europeu “està funcionant molt bé, tant amb els joves que rebem a la Seu com els que enviem a d'altres països de la Unió, ja que són projectes enriquidors pels joves”.

A més, l'Oficina Jove és l'única oficina de la demarcació de Lleida que és membre de la Xarxa Europea EURODESK , i ajuda a donar contingut al Portal Europeu de la Joventut, portal de la Comissió Europea.

Juntament amb l'Oficina Jove alturgellenca, el Consell Català del Moviment Europeu ha atorgat també aquest diploma a d'altres institucions com la Fundació Ferrer i Guàrdia (pels premis Euroacciona't); a l'Europe Direct Girona (Universitat de Girona); i a la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili.

9 de Maig, Dia d'Europa

Durant la XIV Setmana d’Europa als municipis de Catalunya, que es desenvolupa al voltant del Dia d’Europa (9 de maig), el Consell Català del Moviment Europeu impulsa un programa d’actes per implicar la ciutadania en el futur de la Unió Europea (Vegeu http://www.laseu.cat/portal_css/ajlaseudurgellweb07/link-external.gif); background-color: transparent; padding: 1px 0px 1px 16px; background-position: 2px 2px; background-repeat: no-repeat no-repeat;">http://www.ccmeur.cat/).

Enguany més de 50 actes arreu de Catalunya, entre els quals, taules rodones, conferències, concerts i altres esdeveniments en commemoració del Dia d’Europa, per tal de conscienciar als ciutadans i ciutadanes europeus de la necessitat d’implicar-se en el procés de construcció europeu, especialment aquest any que hi ha eleccions europees el proper 25 de maig.