Més actuacions de millora de l’enllumenat públic a l’Alt Urgell a través del projecte Impulsa Energia

El nous contractes abasten nuclis d’11 municipis de la comarca

Aquests mes de març s’han contractat les actuacions de substitució d’enllumenat públic de 11 lots, en el marc del projecte “IMPULSA ENERGIA: Millora de l’eficiència energètica i gestió de l’enllumenat i edificis públics a l’Alt Urgell”. Aquest és un projecte FEDER, amb cofinançament de Diputació de Lleida i les entitats locals de la comarca, i liderat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, amb un pressupost de licitació 507.719,07€.

Aquest lots corresponen a actuacions en alguns dels nuclis dels municipis d’Arsèguel, Cabó, Cava, Josa i Tuixent, la Seu d’Urgell, la Vansa i Fòrnols, Montferrer i Castellbò, Organyà, Peramola, Ribera d’Urgellet i les Valls d’Aguilar, que es preveu que estigui executat aquest estiu.

La substitució de l’enllumenat públic consisteix en el canvi de les làmpades o lluminàries actuals, majoritàriament de vapor de sodi o vapor de mercuri, per unes de tecnologia LED, molt més eficients i que suposaran un estalvi als consistoris de l’ordre del 30%.

Les actuacions dels municipis que s’han adherit a l’acord marc d’ACM dels municipis d’Arsèguel, Bassella, Coll de Nargó, Oliana i Pont de Bar estan pràcticament executades i es preveu donar-les per finalitzades a finals d’aquest mes d’abril

Durant aquest més d’abril, també en el marc del projecte FEDER Impulsa Energia, es preveu licitar el canvi d’enllumenat públic per a nuclis de 6 municipi:, Alàs i Cerc, Bassella, Oliana, Peramola, Ribera d’Urgellet i Valls de Valira, amb una inversió total de 375.000€, i que es preveu tenir executada a final d’any.

L’Alt Urgell, 9 d’abril de 2021