Oliana acull una sessió informativa sobre com fer una cerca efectiva de feina

La xerrada està impulsada pel programa “Referent d’Ocupació Juvenil”

Oliana acollirà aquest divendres, 14 de juny, la xerrada “La recerca de feina”, en què es proporcionaran als assistents les pautes per fer una cerca de feina de manera adequada. L’activitat està impulsada pel programa “Referent d’Ocupació Juvenil” que desenvolupa el Consell Comarcal de l’Alt Urgell a través de l’Oficina Jove. La xerrada començarà a les 7 de la tarda a l’Oficina de Turisme (Av. Barcelona, 81) i és oberta a totes les persones que hi estiguin interessades, independentment de la seva edat.

Durant la sessió informativa es tractaran diversos aspectes, entre els quals la manera d’elaborar un currículum, les característiques que ha de tenir una carta de presentació, els canals de recerca de feina existent i el procés de selecció de personal, que inclou com fer una bona entrevista de feina.

El programa “Referent d’Ocupació Juvenil” és un programa ocupacional destinat a joves d’entre 16 i 29 anys, cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Fons Social Europeu i gestionat a l’Alt Urgell pel Consell Comarcal.

L’objectiu principal és facilitar, orientar i acompanyar la transició de persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional, donant suport a la seva inserció en el mercat laboral o en la millora de la seva ocupació actual. També contempla la possibilitat d’oferir orientació formativa i acadèmica en cas que ho sol·licitin. 

A través del treball en xarxa i transversal dels diferents dispositius que treballen amb el col·lectiu de les persones joves, s’ofereixen els recursos més adequats en funció de les casuístiques personals i/o socials de cada persona, mitjançant la constitució d’unes unitats especialitzades en cada territori.

El servei principal es realitza a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. però el servei s’acosta a tota la població de la comarca. Així, el mes d’abril es va iniciar el servei itinerant a Oliana els primers dimecres de cada mes. El servei s’ofereix als ajuntaments per tal de realitzar les accions de col·laboració que estimin més adients.

L’Alt Urgell, 13 de juny de 2019