Oliana prepara la seva primera jornada d’intercanvi de roba

Tindrà lloc el pròxim 16 de març en el marc del Dia Mundial del Consum Responsable

Amb motiu del Dia Mundial del Consum Responsable, que es commemora el 15 de març, el dissabte 16 de març al matí tindrà lloc la primera jornada d’intercanvi de roba, tipus mercat de segona mà, a la Plaça 1 d’Octubre d’Oliana. El projecte “(Inter)canvia i cuida Oliana” està impulsat per l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell zona sud, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Oliana, el Casal de Jubilats Nostra Senyora dels Àngels d’Oliana, l’Institut Escola d’Oliana i dels joves i les joves del municipi. L’objectiu és que esdevingui una iniciativa comunitària en la qual s’involucri tota la ciutadania. 

El projecte busca fomentar l’intercanvi de roba com a model de sostenibilitat, per tal de construir una societat més justa i solidària a través del cooperativisme. Pretén educar en el consum responsable i fomentar la participació i la solidaritat. La idea central del projecte és, doncs, voler oferir una segona vida a la roba amb el fi de compartir, reutilitzar, reduir i prendre consciència dels hàbits de consum. 

La jornada d’intercanvi de roba funcionarà a través d’un sistema de punts. Les persones que facin donacions es beneficiaran amb punts a utilitzar durant la jornada. Tot i això, les persones que ho desitgin podran comprar punts per tal de participar en la jornada. Els beneficis es destinaran a fins solidaris i/o a projectes municipals d’interès. 

Les donacions es podran fer fins al divendres 23 de febrer als punts de recollida següents: a l’Ajuntament d’Oliana, a l’Oficina de Turisme, al Pavelló Francesc Betriu, a l’Espai Jove d’Oliana, al Casal de Jubilats Nostra Senyora dels Àngels i a l’Institut-Escola d’Oliana. Cal remarcar que s’acceptarà tota mena de roba (personal, de casa…) excepte calçat i roba interior sempre i quan aquesta es trobi en bon estat. A més, les bosses de roba hauran d’anar etiquetades per tal de poder identificar a les persones donants i premiar-les amb els punts corresponents. 

Per qualsevol dubte o qüestió, les persones interessades poden contactar amb l’equip organitzador a espaijove.oliana@gmail.com .

L’Alt Urgell, 6 de febrer de 2024