Peramola celebra aquest Divendres Sant una nova edició de la Fira del Griu

Artesania, tallers i balls, entre els principals atractius de l’esdeveniment

Peramola celebra aquest Divendres Sant, al llarg de tot el dia, la Fira del Griu, una proposta cultural i de lleure amb diverses activitats adreçades fonamentalment al públic familiar. La fira tindrà el seu punt neuràlgic a la plaça Josep Roca, al centre de la vila, on estaran ubicades les parades d’artesania autòctona i tindran lloc els diferents actes programats.

La fira es posarà en marxa a les 10 del matí i a dos quarts d’11 els organitzadors oferiran un esmorzar de benvinguda, amb pa torrat sucat amb oli i xocolata. A les 11 està previst un taller de sabons per a la mainada, mentre que a les 12 de migdia hi haurà un dels plats forts de la jornada, amb l’exhibició de tres balls tradicionals de la vila, el Ball del Griu, el Ball de Bastons i el Ball de Gegants.

A la tarda els actes s’iniciaran a les 4 amb un taller de fang relacionat amb el mitològic griu, el qual anirà seguit, a les 5, d’una xocolatada amb coca de cal Boixet i, una hora després, de l’actuació de la Coral Asbalote, que oferirà un repertori de cançons com a preludi de la cloenda de la fira.

Al llarg del dia, a la plaça, hi haurà música ambiental, parades d’artesania i productes alimentaris de proximitat, intercanvi de xapes i llibres d’autors peramolins. Alguns carrers de la vila estaran decorats per a l’ocasió.

L’Alt Urgell, 17 d’abril de 2019