Productes alimentaris de l’Alt Urgell es promocionen a El Corte Inglés

Des del Consell Comarcal i el CAUC s’han canalitzat els contactes entre productors i el centre comercial

Dels contactes realitzats, han estat finalment sis petites empreses i artesans del sector alimentari de l’Alt Urgell que s’han interessat per presentar els seus productes des de divendres passat i fins al pròxim 15 de març en els dos centres emblemàtics que El Corte Inglés té a Barcelona, el de Plaça Catalunya i el de Diagonal. Es tracta, concretament, de Productes Làctics La Reula, Embotits Casa Bernadí, Embotits Espuñes, Embotits Obach, Aigua Pineo i Celler Montanissell.

Els productes de l’Alt Urgell estan ubicats en un espai destinat a la promoció i venda de productes agroalimentaris de qualitat de Catalunya, el qual ocupa 300 metres quadrats de cadascun dels dos centres comercials barcelonins. Aquesta iniciativa, que es va emprendre per primer cop l’any 2013, compta amb la participació de més de 300 productors i s’hi presenten prop de 2.000 articles provinents de tot el país sota el nom de Mostra de productes alimentaris de qualitat.

A la tradició centenària de la producció alimentària a l’Alt Urgell, amb marques emblemàtiques, s’hi han afegit els últims anys un bon grapat de petites empreses i artesans, fins als 26 productors que hi ha en actiu actualment i que abracen sectors tan diversos com els productes làctics i els formatges, els embotits i les carns fresques, la mel, les melmelades, les herbes aromàtiques, les fruites i verdures, els bolets, l’oli i les begudes.

Per a la difusió i promoció dels seus articles, aquests productors compten amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Consorci Alt Urgell-Cerdanya i el Projecte Gustum, per accions puntuals com aquesta, i els quals han editat també una guia de productors alimentaris de l’Alt Urgell que es pot obtenir a les oficines de turisme o consultar per internet.