Quinze emprenedores de l’Alt Urgell participen en el projecte Dona i Lideratge

Els tallers, basats en la intel·ligència emocional, han estat un èxit

La programació del Servei d’Atenció a les Dones de l’Alt Urgell (SIAD) ha finalitzat enguany amb la formació per a dones emprenedoresProjecte Dona i Lideratge, a un grup d’emprenedores i empresàries de l’Alt Urgell, realitzat al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) de la Seu d’Urgell durant els mesos de novembre i desembre de 2015, presentat i desenvolupat per Enessenzia Coaching i finançat per l’Institut Català de les Dones, el Consorci d’Atenció a les Persones i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Aquest projecte s’ha desenvolupat al llarg de 5 tallers, amb la finalitat d’acompanyar a totes les dones a assolir el seu lideratge i cerca dotar-la de l’enfortiment intern i l’apoderament necessari per fer front a les circumstàncies actuals, conservant el seu propi equilibri emocional, amb més visibilitat i força per assolir els seus reptes diaris i de futur.

Hi han participat 15 dones, que majoritàriament l’hanvalorat de forma molt positiva. Alhora, s’ha considerat un encert haver realitzat aquest acompanyament a un grup format per dones dotades d’un gran potencial humà i emprenedor, amb el repte de treballar conjuntament per crear l’ambient i la sinergia necessària per fer-lo aflorar i créixer.

Al llarg de programa es van treballar diferents temàtiques, amb un enfocament teòric-participatiu que va permetre experimentar i assolir, mitjançant diferents dinàmiques, els coneixements de forma pràctica, desenvolupant l’autoconfiança, seguretat i despertant en cada una d’elles i en el total del conjunt del grup, la força per construir un teixit de confiança i esperit de cooperació.

Aquests tallers de coaching grupal enfocats a l’emprenedoria, estan basats en la Intel·ligència emocional, combinen diferents tècniques i eines pràctiques de coaching i PNL Generativa, i suposen contemplar en tot moment la relació de l’emprenedora amb el seu projecte. Les sessions es realitzen amb metodologia teòrica-participativa, i eines específiques de donaran pas al qüestionament i recerca interna, permeten obrir noves perspectives i descobrir noves capacitats dels participants, inclús ampliar visió sobre el seus propis projectes. S’assoleix un sentiment d’apoderament global, creació de sinèrgies i connexió, generant confiança entre els participants, que els conduirà a un sentiment de cohesió, que el hi aportarà la solidesa personal i de grup necessària per afrontar amb força els seus reptes emprenedors.

Els canvis ja són una realitat. Durant el seguiment realitzat les dones han manifestat que se senten enfortides i estan molt enfocades, i ja han començat a innovar en els seus propis negocis; inclús algunes ja estan dissenyant amb força nous projectes pel 2016.

 

La Seu d’Urgell, 4 de febrer de 2016