Sessió informativa sobre “Catazubi 2014”, programa de formació professional dual remunerada a Alemanya

Adreçada als joves de l'Alt Pirineu i Aran

El pròxim dilluns 17 de març tindrà lloc una sessió informativa sobre el programa CATAZUBI de formació professional dual remunerada a Alemanya, iniciativa de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i Bridge for Mobility. La jornada està organitzada per ambdues entitats juntament amb l'Ajuntament de la Seu d'Urgell a través de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, i tindrà lloc d'11 a 13 hores al CETAP-Telecentre, situat al centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell.

La jornada està adreçada a tots els i les joves de l'Alt Pirineu i Aran d'entre 18 i 30 anys de nacionalitat europea, amb l'ESO o un cicle formatiu mitjà o superior i en situació d'atur. S'explicarà tot el què cal saber sobre aquest projecte: totes les professions en detall; el què significa estudiar, viure i treballar a Alemanya; avantatges i inconvenients; i com funciona el procés de selecció per escollir els joves i les joves per aquesta iniciativa.

Després d’aquesta sessió informativa es pretén fer entrevistes a tots aquells joves interessats en formar part del programa.

Per poder participar en aquesta sessió informativa cal fer una inscripció prèvia enviant un correu electrònic alaseu@b4m.cat, indicant nom de la persona interessada a assistir-hi i el número de telèfon mòbil. Les places són limitades.

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Meritxell Planes, considera que CATAZUBI significa “una nova oportunitat per als joves del Pirineu per tal que pugin tenir l'opció de conèixer altres països, aprendre un idioma i fer una FP dual sobre una professió específica, tot formant-se i treballar alhora”. Planes afegeix que “Alemanya és un país capdavanter en aquests projectes formatius i el programa dóna la possibilitat que els joves pirinencs puguin anar-hi”. La regidora urgellenca anima als jove si a les seves famílies a participar en la propera sessió informativa per tal de conèixer el projecte de primera mà. Planes ha agraït a l'empresa B4M per aquesta iniciativa i a l'ACM per fer d'enllaç amb l'Ajuntament urgellenc per poder portar aquesta proposta formativa pels joves a la Seu d'Urgell.

CATAZUBI2014 és un programa de FP dual remunerada, és a dir, que combina la formació professional amb l’aprenentatge pràctic en empreses, i concretament a Alemanya.

Enguany la Seu d'Urgell ha estat seleccionada, entre deu municipis més de Catalunya, per poder prendre-hi part.

En què consisteix CATAZUBI 2014

Els i les joves seleccionats pel programa realitzaran un curs intensiu d’alemany a la Seu d’Urgell durant els mesos d’abril i maig, per assolir un B1, i pràctiques a Alemanya durant els mesos d'agost i setembre.

Els que finalment acabin sent seleccionats començaran el programa de FP entre els mesos d'octubre i novembre. Els àmbits professionals són variats: sector mecànic, restauració i sociosanitari. La FP és remunerada, és a dir, es cobrarà 818€ nets mensuals, durant un període de 3 anys. L'única despesa inicial que tindran els joves serà la bestreta que hauran d'avançar per al curs d'idiomes que està inclòs al programa, i que serà retornada una vegada es finalitzi el curs.

Aquesta i més informació serà detallada al llarg de la jornada del pròxim dia 17 de març.