Torna el programa “Salut i muntanyes” al canal 33

El dimarts 5 de març, a les 22, el Canal 33 estrenarà la segona temporada “Salut i muntanyes”. Un programa dirigit i presentat per la periodista Eva Clausó, que dona visibilitat als pobles de muntanya catalans a través del que els identifica.

Cada capítol de “Salut i muntanyes” vol acostar l’espectador a una població dels Pirineus catalans i al seu entorn d’una manera original i diferent. Ho fa a través d’elements característics de cada poble, com la gastronomia, la ramaderia, l’esport o els seus habitants carismàtics, però també des de la mirada dels que s’hi han instal·lat per fer-hi tallers de moda, d’art, o de manufactures de complements, per exemple. I tot amb la personalitat desacomplexada, curiosa i aventurera de la presentadora, Eva Clausó.

La tria d’històries que farciran els sis capítols de “Salut i muntanyes” són molt variades, i els personatges molt diversos. El programa visitarà diferents pobles del Pirineu com Bescaran, Estamariu, Anserall (a l’Alt Urgell), Senterada, Naens (al Pallars Jussà), Gerri de la Sal, Peramea (al Pallars Sobirà), Martinet i Béixec (a la Cerdanya). En aquest recorregut, l’espectador trobarà propostes gastronòmiques i vivències històriques narrades en primera persona, i experiències de tota mena que construeixen els pobles i racons especials del territori, des de la mirada privilegiada de qui hi viu i en coneix el dia a dia.

Estrena: “Calbinyà un viatge en el temps, les avionetes del Pla de les Forques i la farinera de Montferrer”.

En aquest viatge la reportera Eva Clausó Estival anirà a visitar la casa rural de Cal Serni a Calbinyà a la comarca de l’Alt Urgell, on descobrirà com vivia una família del s. XV. A més a més, tastarà la famosa nyàmera i pujarà fins a un orri recuperat, on abans s’hi aixoplugaven els pastors. L’aventura continuarà fins al pla de Les Forques a La Seu d’Urgell que fa les delícies dels amants de l’aeromodelisme. A Montferrer anirà a descobrir els secrets de l’antiga farinera amb l’Eli una veïna del poble i acabarà la ruta visitant un búnquer excavat sota la roca a Bellestar, del qual molt pocs en coneixen l’existència.

Podeu veure el vídeo promocional a través d'aquest enllaç

L’Alt Urgell, 1 de març de 2024