La comarca

L’Alt Urgell és una comarca pirinenca, situada al nord-oest de Catalunya, travessada pel riu Segre i envoltada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Des de temps immemorials, caminants d’arreu han passat per la nostra comarca per motius molt diferents: peregrins en el seu camí cap a Sant Jaume, jueus escapant de les persecucions, trobades de càtars, exèrcits a peu i a cavall, desplaçament de bestiar, traginers i per descomptat els habitants dels nostres pobles per cobrir les seves necessitats.

Us convidem a conèixer aquests camins i a explorar el patrimoni natural i cultural de la nostra comarca. Trobareu pobles deshabitats amb un marcat passat històric, basses i rius per refrescar-vos, coves construïdes a la roca i molts altres elements que us faran gaudir d’aquests itineraris.

Recorrent els nostres camins podreu conèixer la gastronomia local, visitar els obradors dels artesans, xerrar tranquil·lament amb altres caminants, contemplar les nombroses mostres d’arquitectura i gaudir de les magnífiques panoràmiques.

Podeu també combinar les caminades amb altres activitats  com el ràfting o el piragüisme al Ràfting Parc, parapent, barranquisme, escalada, bicicleta tot terreny o de carretera, golf i esquí nòrdic a l’hivern.

Aquests 30 itineraris a peu per l’Alt Urgell són aptes tot l’any i de ben segur us sorprendran!

www.alturgell.cat i www.turismeseu.com