Aquest dilluns es començaran a repartir les 328 targetes prepagament a l’Alt Urgell

Mesures especials per garantir els ajuts de menjador durant el confinament pel coronavirus

En el marc de les mesures excepcionals i recomanacions per garantir l’alimentació infantil en casos de vulnerabilitat social en relació al COVID-19. Des de la Direcció General d’Atenció a la Família i la Comunitat Educativa del Departament d’Educació i de la Direcció General de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya per tal de poder garantir els ajuts de menjador en els nivells educatius de segon cicle d’educació infantil (P3 a P5), primària i secundària obligatòria, durant aquest període en el qual els centres educatius estaran tancats com a mesura per a la prevenció i el control de la infecció pel SASTS-COV-2, s’han creat unes targetes de prepagament destinades a les famílies que durant aquest curs escolar són beneficiaris d’ajuts Individuals de Menjador Escolar (beques socioeconòmiques) i també per l’alumnat amb Menjadors Preceptius (obligatoris), sempre i quan estiguin en seguiment de serveis socials.

Les 328 famílies beneficiaries rebran un SMS des del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, que amb l’ajuda dels ajuntaments ha organitzat el repartiment de les targetes per tal de que al llarg d’aquesta setmana totes les famílies la rebin al seu domicili, no cal sortir de casa per anar-la a recollir, i no caldrà cap document de recepció de la targeta, per tal d’evitar contactes innecessaris. Les famílies són de 13 municipis de l’Alt Urgell i de 2 municipis de la Cerdanya (Prullans i Montellà i Martinet), un 75% de les targetes es repartiran a la Seu d’Urgell.

El funcionament d’aquesta proposta està detallada a la pàgina web www.alturgell.cat i en podeu consultar tots els dubtes. A més a més, a part del funcionament s’ha elaborat un apartat específic per informar de mesures alimentàries que poden seguir totes les famílies durant aquests dies.

Les targetes prepagament, són targetes VISA, emeses per una entitat financera, que venen carregades amb 40 euros inicials, que corresponen als primers 15 dies de confinament. Les properes recàrregues de diners es faran des de la entitat financera directament a cada VISA. Cada família disposarà de tantes targetes com fills o filles beneficiaris tingui, les targetes venen codificades i amb aquest codi es podrà fer el seguiment per a les recàrregues. Per a utilitzar la targeta, es pot fer en qualsevol establiment alimentari, que tingui datàfon. Recomanem abans de fer-la servir mirar les instruccions de la pàgina web, i planificar bé la compra i prioritzar aliments bàsics com verdura, fruita, ous, carn, peix, pasta, arròs, cereals, llegums, llet i derivats làctics com els iogurts, pa, oli, sal, sucre, xocolata i fruits secs.

Si les famílies tenen una incidències amb la targeta prepagament, poden contactar amb el telèfon d’atenció al client de Caixabank: 900 404 090

Un altre aspecte a destacar, és que tot seguint les indicacions dels serveis socials d’arreu de Catalunya, els beneficiaris hauran de guardar els tiquets de compra dels dia/es que l’han fet servir, quan finalitzi el període de confinament, ja rebran un SMS per tal d’explicar on han de retornar aquests tiquets. Aquesta mesura vol garantir que les famílies han adquirit aliments bàsics per als seus fills i filles.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el CAPAU, des del dilluns 16 de març van acordar fer arribar aliments a les famílies amb més vulnerabilitat, les quals seguiran perceben aquest sistema acordat fins a final del confinament.

Per a més informació i dubtes us podeu posar en contacte amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell de 10 a 13 h, al 973.35.31.12, consell@alturgell.ddl.net , al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) 973.35.41.02 de 9 a 14 h, per urgències socials truqueu al 630.43.07.52 de 9 a 21 h., o bé al vostre ajuntament.

La Seu d’Urgell, 23 de març de 2020