Es posa en marxa una nova edició del programa Treball i Formació, amb 16 persones contractades

La prioritat de la brigada serà el desbrossament de camins afectats pel temporal

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha endegat una nova edició del programa Treball i Formació, cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que dona feina a un total de 16 persones més un coordinador, que estaran destinades a diferents línies d’acció i tasques, la principal de les quals és una brigada d’onze persones dedicada a desbrossar i netejar senders i camins de tota la comarca. Unes altres tres persones realitzaran tasques d’indexació i digitalització a l’Arxiu Comarcal i dues més estaran destinades a l’atenció al públic i com a auxiliars administratius al Consell Comarcal i al CETAP.

Pel que fa a la brigada de camins, adscrita a la línia PANP (Persones aturades i no perceptores de cap tipus d’ajuda), s’ha decidit donar prioritat a netejar i desbrossar els arbres caiguts arrel de la nevada del passat 22 de gener. Aquesta acció anirà coordinada entre els ajuntament sol·licitants i el Consell Comarcal.

El programa posa especial èmfasi en la formació de les persones contractades, raó per la qual es preveu que, un cop hagin finalitzat el contracte, totes les persones que hagin participat en el programa hauran adquirit uns coneixements i una experiència que els podran ser molt útils en el futur dins del mercat de treball.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ve desenvolupant programes de treball i formació des de l’any 2013, amb uns excel·lents resultats. Tal com posa de manifest el president del Consell, Miquel Sala, “la finalitat principal d’aquests programes és proporcionar la formació i les eines necessàries a persones en situació d’atur per tal que puguin reinserir-se amb garanties al mercat laboral”. Aquesta formació “repercuteix també positivament en les empreses de la comarca a l’hora de trobar personal qualificat”, ha afegit.

Fotos:
1. Operaris de la brigada en una sessió de formació
2. Cami afectat per la tempesta de neu

L’Alt Urgell, 4 de febrer de 2020