A l’Alt Urgell, el nombre d’alcaldesses supera el d’alcaldes per primera vegada a la història

10 dones i 9 homes se situen al front dels ajuntaments de la comarca

Un cop constituïts els ajuntaments i elegits els alcaldes i alcaldesses, es constata que, per primera vegada a la història, hi ha més dones que homes al front dels municipis de l’Alt Urgell. Concretament, han estat elegides 10 alcaldesses i 9 alcaldes. El nombre de dones presidint els ajuntaments de la comarca ha crescut de manera exponencial en només tres mandants, ja que hem passat de només dues alcaldesses el 2011 a 7 el 2015 i a 10 el 2019.

Les alcaldesses elegides el passat dissabte són Carme Ribó (Alàs i Cerc), Cristina Barbens (Bassella), Gisela Sellés (Cava), Pilar Melsió (Estamariu), Marta Poch (Josa i Tuixent), Carme Lostao (Oliana), Gemma Orrit (Peramola), Rosa Andorrà (Pont de Bar), Josefina Lladós (Ribera d’Urgellet) i Rosa Fàbrega (Valls d’Aguilar).

Els alcaldes elegits són Antoni Casanovas (Arsèguel), Josep Marquès (Cabó), Martí Riera (Coll de Nargó), Ignasi Finestres (Fígols i Alinyà), Albert Marquet (Montferrer i Castellbò), Celestí Vilà (Organyà), Jordi Fàbrega (La Seu d’Urgell), Ricard Mateu (Valls de Valira) i Josep Camps (La Vansa i Fórnols)

Quant a l’adscripció política, la constatació és que totes les alcaldesses i tots els alcaldes de l’Alt Urgell pertanyen a candidatures de partits independentistes: 12 de Junts, 6 d’ERC i 1 de la CUP.

Des d'aquest enllaç podeu accedir a la galeria de fotos de la constitució de tots els ajuntaments de la comarca

Foto: Ajuntament d'Alàs i Cerc

L’Alt Urgell, 18 de juny de 2019