Miquel Sala és elegit nou president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell

El Consell Comarcal s’ha constituït aquest dimarts

Miquel Sala ha estat elegit aquest dimarts nou president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. El cap del grup municipal de Junt per Oliana era l’únic candidat a la presidència i ha estat escollit per 13 dels 17 consellers presents, mentre que hi ha hagut 4 vots en blanc. L’elecció de Miquel Sala ha estat possible gràcies a l’acord a què han arribat Junts i ERC-AM i que estableix que la presidència correspondrà a Junts durant els pròxims dos anys i mig, per passar després a mans d’ERC en la persona de l’alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera.

L’acte s’ha obert amb la constitució de la mesa d’edat, formada pel conseller comarcal de més edat, Francesc Jordana; com a president, i la consellera de menor edat, Imma Porta, com a vocal. Després de la promesa o jurament del càrrec per part dels nous consellers, s’ha passat a la votació del president i, tot seguit, a les intervencions dels portaveus dels grups i del mateix president.

En el seu parlament, Miquel Sala ha posat de manifest que, durant els darrers 4 anys com a president del Consell d’Alcaldes, ha pogut “copsar de primera mà com és d’important la bona entesa entre els diferents alcaldes i alcaldesses a l’hora de fer propostes pel bon funcionament de la comarca i dels municipis.. És la meva voluntat ser capaç de seguir en aquesta mateixa línia”. Sala ha acabat demanant als nous consellers que tinguin “una visió àmplia del territori, que sigui transversal i amb un clar objectiu de servei a tota la comarca”.

L’acte s’ha clos amb el lliurament als consellers sortints d’un obsequi commemoratiu, consistent en una litografia titulada “L’Alt Urgell, bressol de la llengua catalana” amb reproduccions de fragments dels Greuges de Guitart Isarn de Cabó, les Homilies d’Organyà i el tractat del Govern de la Ciutat d’Urgell, de Jeroni Grau, juntament amb un lot de llibres sobre aquests documents.

El nou Consell Comarcal està format pels consellers i conselleres següents:

Junts:Miquel Sala, Cristina Barbens, Anna Isabel Manrique, Carme Ribó, Marta Poch, Imma Porta, Marta Soca, Carme Espuga i Immaculada Salvadó.
ERC-AM: Martí Riera, Sergi Parramón, Francesc Canillo, Carme Lostao, Gemma Orrit i Francesc Jordana. Compromís: Carlota Valls, Antoni Mas, Jordi Vila i Jordi Nadal.

L’Alt Urgell, 9 de juliol de 2019