S’aproven les ajudes del nou projecte “De la Terra al Plat” i de la quarta edició del “Mengem d’Aquí”

Les dues iniciatives abasten l’Alt Urgell i la Cerdanya

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat ha aprovat la resolució de les sol·licituds d’ajut dels projectes estratègics dels grups d’acció local de Catalunya. Els projectes estratègics tenen la particularitat que cooperen directament amb ens i entitats pròpies del territori i aquestes són cofinançadores del projecte. En el cas del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya es va sol·licitar pressupost per dos projectes: per una banda, es va optar per donar continuïtat al ja existent “Mengem d’Aquí” i per altra banda, fer néixer un nou projecte sota el nom “De la Terra al Plat”.

A la quarta edició del “Mengem d’Aquí” se li ha aprovat una inversió total de 16.292,70 € i la subvenció del 90 % de l’ajut és de 14.663,43 € finançat el 57 % pel DARP i el 43 % pel FEADER. El 10 % d’ajut restant l’aportarà el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consell Comarcal de la Cerdanya. La missió principal del projecte ha estat poder conscienciar a la població sobre la importància de mantenir una alimentació saludable i potenciar el consum de producte local. Per altra banda, el projecte també vol lluitar contra el malbaratament alimentari procurant que els escolars s’adonin de les quantitats de menjar que es llança i crear consciència sobre un consum responsable dels aliments. En aquesta quarta edició també es vol fer una valoració real dels resultats del projecte i sobretot, seguir mantenint el vincle entre menjadors i productors locals i incidir en la conscienciació contra el malbaratament.

Per altra banda, el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya en col·laboració amb l’Associació d’Hosteleria de l’Alt Urgell, l’Associació Menja’t l’Alt Urgell, Productors i Elaboradors Ecològics la Cerdanya i l’Alt Urgell (PROECO), Associació Agroalimentària de la Cerdanya, Associació Gastronòmica Cuina Pirinenca de la Cerdanya i l’Associació d’Hotels i Allotjaments Turístics de la Cerdanya impulsen el nou projecte “De la Terra al Plat”. El Departament d’Agricultura, Ramaderia I Pesca ha aprovat una inversió total de 16.707,30 € i la subvenció aprovada del 90 % de l’ajut és de 15.036,57 €. Les associacions d’hostaleria i agroalimentàries d’ambdues comarques aportaran el 10 % restant.

Aquest nou projecte busca crear sinergies i enfortir la relació entre els productors i productores agroalimentàries, la xarxa restauradora i hotelera de les dues comarques i els comerços locals com a elements claus per al desenvolupament econòmic de l’Alt Urgell i la Cerdanya. L’eix de treball d’aquest projecte s’estructura en diverses fases, distribuïdes de forma homogènia durant l’any: un primer contacte a través d’un networking, diverses formacions internes de productors i restauradors, un showcooking per la comarca i la creació d’unes jornades gastronòmiques per potenciar el producte local a la restauració de la zona.

Per a més informació: cauc@cauc.cat