Trampoline

Trampoline és un projecte de cooperació transfronterera per fomentar la formació i la mobilitat dels joves en el territori dels Pirineus entre Catalunya, Aragó, Andorra i Occitanie. El seu objectiu principal és augmentar el nombre de joves que accedeixen per primer cop al mercat laboral.

Es tracta, d’una banda, de millorar l’adequació al mercat laboral dels sistemes d’educació i formació, facilitant la transició de l’educació al món laboral; i de l’altra, de reforçar les estructures que donen suport als joves com són els Centres d’Informació Juvenil i els serveis públics d’orientació i ocupació.

El projecte Trampoline preveu, entre d’altres, les següents accions:

  • Crear eines digitals per centralitzar les ofertes de treball, de voluntariat i de pràctiques.
  • Crear una Xarxa per a la Mobilitat Transfronterera dels joves que continuarà més enllà de la durada del projecte.
  • Formació per als professionals de la informació i l’orientació juvenil en matèria d’acompanyament a la mobilitat i per promoure la inserció dels joves en el mercat laboral.
  • Organitzar sessions informatives i de sensibilització per a joves en matèria de mobilitat.
  • Treballar en l’estudi i la investigació del mercat de treball transfronterer i realitzar formacions comuns, especialment en el camp de l’animació socio-cultural, sector clau per a la primera experiència professional dels joves.

El projecte Trampoline s’emmarca en el programa europeu de cooperació transfronterera Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2014-2020, creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer d’Espanya, França i Andorra, i orientat a reforçar la integració econòmica i social d'aquesta zona.

A més del CRIJ Occitanie (site de Toulouse), que lidera el projecte, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a través de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, i la Direcció General de Joventut hi participen com a socis actius del projecte. El Servei d’Ocupació de Catalunya i el Govern d’Andorra també són socis del programa. Projecte transnacional Trampoline

 

Contacte:
Ruth Dencàs - joventut @ ccau.cat
Olga Buenaventura - treball.alturgell @ oficinajove.cat
Tel. 973 355 608

Oficina jove · Camí de la palanca, s/n ·25700 la Seu d’Urgell