Transports i Mobilitat

TRANSPORT A LA DEMANDA

L'any 1991, i amb conveni amb el Departament de Transports de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell va començar a fer estudis per tal de paliar els problemes de mobilitat que patien els habitants de la gran majoria dels petits pobles de muntanya que conformen la comarca de l'Alt Urgell. La considerable distància que generalment separa aquests nuclis de població dels centres de servei, el fet de que la majoria dels seus habitants tinguin una avançada edat i no disposin de cap vehicle per realitzar els seus desplaçaments i la inexistència de transport públic, han estat les principals raons que han motivat al Consell Comarcal de l'Alt Urgell  a crear el Transport a la Demanda.

Tal i com el seu nom indica, aquest servei amb recorregut, calendari i horaris fixes, es porta a terme segons la demanda dels viatgers que per tal de poder gaudir d'aquest servei únicament han de telefonar al transportista el dia abans i encomanar la seva plaça. El fet de que s'hagi d'encomanar la plaça respon a la necessitat d'estalviar despeses, ja que si, per exemple, de l'últim lloc de parada no hi ha demanda, el transportista no hi va, reduint així els quilòmetres recorreguts i per tan els cost dels servei.

Les especials característiques de la comarca han obligat a crear diferents zones de Transport de viatgers per tal de respondre a les necessitats especifiques de cada vall.

Transport a la demanda


Horaris i telèfons de contacte

 

El Bus blanc


Horaris i telèfon de contacte

Transport amb autobús - Línies regulars


Horaris i preus totes les línies

Horaris ruta Pla de Sant Tirs-La Seu-Alàs

Taxi


La Seu d'Urgell
Passeig Joan Brudieu
Telf. 973 35 10 21