Com són les targetes prepagament

VERSIÓ 1 - 21 MARÇ 2020 

COM SÓN LES TARGETES PREPAGAMENT


 

Imatge genèrica de com són les targetes, a l’Alt Urgell són de color vermell fosc:
 


Si els usuaris tenen incidències amb les targetes VISA s'han de posar en contacte mitjançant el telèfon d’atenció al client de Caixabank: 900 404 090

La Seu d’Urgell, 21 de març de 2020

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Mesures excepcions i recomanacions per garantir l’alimentació infantil en casos de vulnerabilitat social en relació al COVID-19. Des de la Direcció General d’Atenció a la Família i la Comunitat Educativa del Departament d’Educació, en endavant EDU, i de la Direcció General de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (TSF) de la Generalitat de Catalunya, ens han fet arribar la següent informació:
Per tal de poder garantir els ajuts de menjador en els nivells educatius de segon cicle d’educació infantil (P3 a P5), primària i secundària obligatòria, durant aquest període en el qual els centres educatius estaran tancats com a mesura per a la prevenció i el control de la infecció pel SASTS-COV-2, s’han creat unes targetes de prepagament destinades a les famílies que durant aquest curs escolar són beneficiaris d’ajuts Individuals de Menjador Escolar (beques socioeconòmiques) i també per l’alumnat amb Menjadors Preceptius (obligatoris), sempre i quan estiguin en seguiment de serveis socials.

 1. Qui pot percebre les targetes prepagament? Rebreu un SMS les famílies usuàries de beca socioeconòmica de menjador, les famílies amb menjador obligatori i que estigueu amb seguiment de serveis socials.
 2. Com rebre la targeta prepagament? Un cop rebeu l’SMS, voldrà dir que el vostre ajuntament té a la seva disposició les targetes o estan en camí i podreu informar-vos a través de la web: www.alturgell.cat
 3. Com es repartiran les targetes? Es farà a través dels ajuntaments respectius, en l’SMS que rebreu se us informarà com es farà la distribució en el vostre municipi.
 4. Quin import inicial té la targeta moneder? 40 €, si la situació s’allarga es faran nous ingressos pels dies corresponents.
 5. On puc fer servir la targeta moneder? Es pot comprar en qualsevol establiment alimentari que tingui datàfon.  
 6.  Si tinc una incidència amb les targetes VISA, què faig? contacta al telèfon d’atenció al client de Caixabank: 900 404 090

Us recordem algunes qüestions a tenir en compte en l’ús de les targetes:

 • Feu la llista de la compra a casa.
 • Cal comprar aliments bàsics com verdura, fruita, ous, carn, peix, pasta, arròs, cereals, llegums, llet i derivats làctics com els iogurts, pa, oli, sal, sucre, xocolata i fruits secs.
 • No es pot comprar begudes amb sucres (evitar també els sucs ja que es poden consumir directament amb la fruita), ni altres tipus de begudes (com begudes alcohòliques, begudes energètiques,...), etc.
 • Es pot gastar amb una sola compra o diverses fins a l’esgotament del saldo.
 • S'hauran de guardar els tiquets de compra per a justificar la despesa realitzada per valor de l'import atorgat. Més endavant ens posarem en contacte amb cada família per SMS per explicar quan i a on s'haurà de fer l'entrega dels tiquets, i els tiquets han de tenir data dins el període de confinament.

Per a més informació i dubtes us podeu posar en contacte amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell de 10 a 13 h, al 973.35.31.12, consell@alturgell.ddl.net , al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) 973.35.41.02 de 9 a 14 h, per urgències socials truqueu al 630.43.07.52 de 9 a 21 h., o bé al vostre ajuntament.


Una forta abraçada a totes les famílies,
Consell Comarcal de l’Alt Urgell
Dissabte, 21 de març de 2020