Instruccions completes

VERSIÓ 11 - 28 MAIG 2020

INSTRUCCIONS DE LES TARGETES MONEDER CORONAVIRUS SARS-COV-2
(nota de premsa i web)


Mesures excepcions i recomanacions per garantir l’alimentació infantil en casos de vulnerabilitat social en relació al COVID-19. Des de la Direcció General d’Atenció a la Família i la Comunitat Educativa del Departament d’Educació, en endavant EDU, i de la Direcció General de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (TSF) de la Generalitat de Catalunya, ens han fet arribar la següent informació:
Per tal de poder garantir els ajuts de menjador en els nivells educatius de segon cicle d’educació infantil (P3 a P5), primària i secundària obligatòria, durant aquest període en el qual els centres educatius estaran tancats com a mesura per a la prevenció i el control de la infecció pel SASTS-COV-2, s’han creat unes targetes de prepagament destinades a les famílies que durant aquest curs escolar són beneficiaris d’ajuts Individuals de Menjador Escolar (beques socioeconòmiques) i també per l’alumnat amb Menjadors Preceptius (obligatoris), sempre i quan estiguin en seguiment de serveis socials.

 • Qui pot percebre les targetes prepagament? Rebreu un SMS les famílies usuàries de beca socioeconòmica de menjador, les famílies amb menjador obligatori i que estigueu amb seguiment de serveis socials.
 • Com rebre la targeta prepagament? Un cop rebeu l’SMS, voldrà dir que el vostre ajuntament té a la seva disposició les targetes o estan en camí i podreu informar-vos a través de la web: www.alturgell.cat
 • Com es repartiran les targetes? Es farà a través dels ajuntaments respectius, en l’SMS que rebreu se us informarà com es farà la distribució en el vostre municipi.
 • Quin import té la targeta moneder?
PeríodeImport     Observacions
 • Càrrega inicial: 16 al 29 de març (10 dies)
40 €Nomes dies laborables
 • 13 març + 31 març al 9 abril (10 dies)
40 €Només dies laborables, s’ha carregat dilluns a dijous setmana santa
 • 14 al 24 abril (9 dies)
36 €Només dies laborables, càrrega informada el 18 d’abril
 • 27 abril al 10 de maig (9 dies)
36 €Només dies laborables, s’ha carregat el 30 d’abril
 • 11 al 24 de maig (10 dies)
40€Nommés dies laborables, s'ha carregat el 16 de maig
 • 25 maig al 21 de juny (20 dies)
80€Nommés dies laborables, s'ha carregat el 28 de maig
Total acumulat a la targeta272€68 dies (laborables + festius escolars)

S’ha fet excepcions amb els dies laborables que eren festius escolars, en els quals s’ha efectuat la recàrrega, per exemple, laborables de Setmana Santa i el dia 30 abril que era festiu escolar.
La càrrega del 18 d’abril va tenir una incidència i es van bloquejar les targetes el 22 i 23 d’abril, a data d’aquest document les targetes funcionen correctament i també la consulta de saldo.

 • On puc fer servir la targeta moneder? Es pot comprar en qualsevol establiment alimentari que tingui datàfon.  
 •  Si tinc una incidència amb les targetes VISA, què faig? contacta al telèfon d’atenció al client de Caixabank: 900 404 090
 • Com puc consultar el saldo? podeu consultar el saldo i els moviments de forma gratuïta en qualsevol caixer de CaixaBank i a través de la web: www.moneytopay.com >Altres gestions de la teva targeta > Consulta de saldo i moviments.

Us recordem algunes qüestions a tenir en compte en l’ús de les targetes:

 • Feu la llista de la compra a casa.
 • Cal comprar aliments bàsics com verdura, fruita, ous, carn, peix, pasta, arròs, cereals, llegums, llet i derivats làctics com els iogurts, pa, oli, sal, sucre, xocolata i fruits secs.
 • No es pot comprar begudes amb sucres (evitar també els sucs ja que es poden consumir directament amb la fruita), ni altres tipus de begudes (com begudes alcohòliques, begudes energètiques,...), etc.
 • Es pot gastar amb una sola compra o diverses fins a l’esgotament del saldo.
 • S'hauran de guardar els tiquets de compra per a justificar la despesa realitzada per valor de l'import atorgat. Més endavant ens posarem en contacte amb cada família per SMS per explicar quan i a on s'haurà de fer l'entrega dels tiquets, i els tiquets han de tenir data dins el període de confinament.

Per a més informació i dubtes us podeu posar en contacte amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell de 10 a 13 h, al 973.35.31.12, consell@alturgell.ddl.net , al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) 973.35.41.02 de 9 a 14 h, per urgències socials truqueu al 630.43.07.52 de 9 a 21 h., o bé al vostre ajuntament.


Una forta abraçada a totes les famílies,
Consell Comarcal de l’Alt Urgell
Dissabte, 28 de maig de 2020