Recomanacions alimentàries famílies

VERSIÓ 7 - 30 MARÇ 2020

RECOMANACIONS ALIMENTÀRIES DURANT AQUESTS DIES DE CONFINAMENT
(famílies)


 

  • Intenta mantenir una dieta variada, equilibrada, sana i sostenible.
  • Planifiqueu els àpats setmanals, així us serà més fàcil anar a comprar el que necessiteu, si necessiteu idees, al final trobareu una proposta de menú.
  • Mengeu molta fruita i verdura, aporta moltes defenses. Intenteu evitar un sobre consum en processats, sucres refinats, ... tot i que difícil evitar-ho, reduïu-ne el consum.
  • Intenteu comprar en botigues de proximitat, en comerços petits, ... per saber si estan oberts, podeu informar-vos al vostre ajuntament.
  • Aquests dies de confinament, on es fa menys activitat, tenim menys espai per esbargir-nos i tenim un accés més fàcil a la cuina, com podem controlar la gana i la gola: beure molt líquid, aigua, infusions sempre a mà, aigües amb sabors, hi podeu posar menta o gingebre o llimona o els que us agradi més. 

Us detallem dues propostes per a seguir una alimentació adequada aquests dies:
1.    Menú basal, bàsic, que vosaltres podeu crear a casa
2.    Menú detallat per cada dia i per cada àpat


1.    MENÚ BASAL (elaborat per Fundació Alícia):

Caps de setmana

 

2.    Menú detallat per cada dia i àpat

En Jordi Tomàs, cuiner del Cerdanya Eco Resort de Prullans ens facilitarà cada setmana una proposta de menú complert per a tota la família, en cas de passar el confinament sol també podeu seguir aquestes indicacions:

 

SETMANA 4. 6 AL 12 D’ABRIL


SETMANA 3. 30 DE MARÇ AL 5 D’ABRIL

 

SETMANA 2. 23 AL 29 DE MARÇ

 

SETMANA 1. 16 AL 22 DE MARÇ

Per a més informació i dubtes us podeu posar en contacte amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell de 10 a 13 h, al 973.35.31.12, consell@alturgell.ddl.net , al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) 973.35.41.02 de 9 a 14 h, per urgències socials truqueu al 630.43.07.52 de 9 a 21 h., o bé al vostre ajuntament.

Una forta abraçada a totes les famílies,
Consell Comarcal de l’Alt Urgell
Dissabte, 30 de març de 2020