Instruccions breus

VERSIÓ 6 - 21 MARÇ 2020

INSTRUCCIONS DE LES TARGETES DE PREPAGAMENT DESTINADES A L’ALUMNAT QUE TÉ AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR ESCOLAR I MENJADOR OBLIGATORI, NOMÉS PER AQUELLS QUE ESTAN EN SEGUIMENT DE SERVEIS SOCIALS. CORONAVIRUS SARS-COV-2
(famílies)


Per tal de poder garantir els ajuts de menjador durant aquest període en el qual els centres estaran tancats, el Departament d’Educació i el Departament de Treball, Afers Socials i  Famílies han fet arribar als consells comarcals la següent informació: s’han creat unes targetes de prepagament destinades a les famílies que durant aquest curs escolar tenen Ajuts Individuals de Menjador Escolar (beques socioeconòmiques) i també pels Menjadors Preceptius (obligatoris), però només els que tenen seguiment de serveis socials. 

Instruccions:

  • Les targetes arribaran al consell comarcal, el qual farà el repartiment a cada ajuntament.
  • El repartiment cap a les famílies es realitzarà a traves de cada municipi, cada ajuntament organitzarà el seu funcionament.
  • La persona que vagi a recollir la targeta s’haurà d’identificar (el tutor o la tutora legal de l’alumnat beneficiari de l’ajut) i caldrà que porti el seu DNI i el DNI de l’alumne/a becat/ada, en cas que en tingui.
  • En cas de cua caldrà guardar la distància recomanada.
  • La targeta està carregada amb 40 €. En cas que el període s’allargui es realitzarà una recarrega automàtica.
  • La targeta permet comprar a tots els establiments alimentaris que tinguin datàfon  i cal comprar aliments bàsics com verdura, fruita, ous, carn, peix, pasta, arròs, cereals, llegums, llet i derivats làctics com els iogurts, pa, oli, sal, sucre, xocolata i fruits secs. No es pot comprar begudes amb sucres (evitar també els sucs ja que es poden consumir directament amb la fruita), ni altres tipus de begudes (com begudes alcohòliques, begudes energètiques,...), etc
  • Seguint les recomanacions de serveis socials, caldrà que guardin el tiquets de compra. La data dels tiquets ha de ser entre els dies de confinament. Un cop finalitzat aquest període i restablerta la normalitat,  les famílies rebran un SMS, per informar-los d’on han de portar el tiquets.
  • En cas que la targeta no s’hagi pogut recollir caldrà informar al següent correu electrònic: ensenyament@ccau.cat  i s’informarà com procedir.
  • Davant incidències amb les targetes VISA s'han de posar en contacte mitjançant el telèfon d’atenció al client de Caixabank: 900 404 090

Per saber els punts de recollida a cada municipi, podeu trucar als vostres ajuntaments per tenir més informació, o consulteu la pàgina web www.alturgell.cat, on trobareu informació actualitzada.