Accions de promoció i posicionament

1. Accions de promoció i posicionament: estudi de mercat

Dins del projecte, l'acció dins l'eix 6 s'ha realitzat l'actuació d'un estudi de mercat amb l'objectiu de determinar un sistema que ajudi a obtenir un bon rendiment social, econòmic i mediambiental de la nova xarxa de camins. Creant un entorn sostenible i rendible que entre la xarxa de camins i les activitats d'ecoturisme o turisme de natura que es puguin realitzar a partir d'aquests vials lents.

Per assolir-ho les tasques que s'han dut a terme són les següents:

 • S'ha realitzat una investigació dels segments d'usuaris senderistes i ecoturistes dels mercats de proximitat i internacionals, tant els actuals com els futurs que permeti determinar els perfils més interessants per a l'Alt Urgell.
 • S'ha llistat un seguit de recomanacions per a crear o adaptar l'oferta de productes i serveis que encaixin amb els segments seleccionats, a curt i mitjà termini.
 • S'ha dissenyat un sistema de comunicació dels valors del territori de l'Alt Urgell entre els segments de senderistes i ecoturistes més importants.
 • S'ha realitzat dues formacions que ha permès al sector crear o adaptar l'oferta a les tendències turístiques relacionades amb el senderisme i l'ecoturisme.

 

Els resultats han permès als administradors del territori establir una sistemàtica i als agents locals, adaptar o millorar la seva oferta de serveis als públics a qui es dirigiran els esforços promocionals.

Per a més informació del contingut exposat a les formacions:

 • Descarrega't el temari de la primera sessió clicant aquí
 • Descarrega't el temari de la segona sessió clicant aquí
 • Descarrega't el temari de la tercera sessió clicant aquí

2. Accions de promoció i posicionament: Presència en Fires

Camina Pirineus té presència en fires amb estand propi, en concret, a la Fira del Bestiar d’Ordino mitjançant l’àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Els visitants es van interessar especialment per l’oferta de senderisme a la comarca i, en concret, pel projecte Camina Pirineus, que s’està desplegant a l’Alt Urgell amb la recuperació, senyalització i divulgació dels camins històrics, a més de la creació de dos camins verticals. En aquest últim sentit, des de l’estand de la fira es va distribuir el fullet informatiu del camí vertical de la Roca de Narieda, al municipi de Fígols i Alinyà, que ja està operatiu. Properament s’hi afegirà el camí vertical de la Serra de les Canals, al terme d’Oliana.

 

 

3. Accions de promoció i posicionament: Festival Camina Pirineus Alt Urgell

L’Alt Urgell s’estrena en el Festival de Senderisme amb una sèrie d’activitats relacionades amb la descoberta del paisatge i del patrimoni cultural de la comarca. 

 

 

Les quatre sortides guiades destaquades de l'edició 2022 són:

 • 17 de juny 2022: 18:00 h Ruta geològica al coll de Creus.  
 • 18 de juny 2021: 09:00 h Ruta circular pel bosc de Sant Joan de l'Erm.
 • 18 de juny 2021: 18:00 h Ruta en familia al pla de les Forques.
 • 19 de juny 2021: 08:30 h Ruta els rapinyaires de la vall de Cabó.
 
El preu de les activitats és de 10 € per persona. El guiatge és finançat des de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.
 
 • Descarrega't el tríptic informatiu aquí per a tenir més informació de les rutes organitzades i alhora aprofita per inscriu-te aquí
* Les inscripcions es podran realitzar a partir del 6 de maig
 
 
 
 
 
 
De totes les sortides del 2021 destaquem la sortida relacionada amb el foc i el solstici d’estiu a l’ermita de la Mare de Déu de les Peces, l’indret on es documenta la baixada de falles més antiga de Catalunya.

El 23 de juny a les 22 h hi va haver una exhibició de la baixada de les falles i es va finalitzar amb un concert de música tradicional.

Les cinc sortides guiades destaquades de l'edició 2021 van ser:

 • 23 de juny 2021: 19:30 h Descoberta de les Falles d’Alàs. Ruta guiada fins a les Peces. 
 • 24 de juny 2021: 17:00 h Ruta guiada d’Estamariu a Bescaran.
 • 25 de juny 2021: 18:30 h Ruta del pont d’Arsèguel a Pont de Bar.
 • 26 de juny 2021: 08:30 h Ruta circular per Calbinyà, Anserall i Sant Esteve del Pont.
 • 27 de juny 2021: 900 h Ruta dels arbres monumentals de Cava.
 
El preu de les activitats és de 3 a 5 € per persona. En l'edició 2021 van ser gratuïtes per a l'usuari. El guiatge es va finançar des de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.
 
 • Descarrega't el tríptic informatiu aquí per a tenir més informació de les rutes organitzades
* Les inscripcions es van poder realitzar a partir de l'1 de juny