Xarxa de camins de l’Alt Urgell

1. Itineraris verticals equipats

Camí vertical de la roca de Narieda.

 

El camí vertical s’articula en dos trams:

El primer tram, d’una dificultat menor (K3), presenta alguns trams aeris, lleugerament desplomats, equipats amb cadenes i graons, i amb dos ponts. Aquest primer tram arriba fins a una plataforma natural on es troba el camí de retorn. Per sortir, cal prendre aquest camí cap a l’esquerra mirant la paret, en direcció a Fígols, que acaba baixant per una pedrera fins a l’inici del camí vertical en uns 15 minuts. Aquest tram es pot recórrer en 1 hora aproximadament. Té una longitud de 278 metres i un desnivell de 80 metres.

S’accedeix al segon tram prenent el camí que trobem al final del tram anterior, cap a la dreta. Aquest tram, més difícil que l’anterior (K4), alterna seccions verticals, travesses laterals i passos per feixes amb vegetació, tot perfectament equipat amb graons, escales i un pont tibetà que ens porten cap a la part superior de la roca de Narieda, des d’on gaudirem d’una vista esplèndida de tota la vall. El recorregut d’aquest segon tram a partir del tram anterior és de 841 metres, amb un desnivell de 375 metres. El retorn es fa prenent un sender marcat que, després d’una baixada de més de 500 metres, ens deixa a l’aparcament. El temps aproximat de retorn fins l’aparcament és d’1 hora. El temps aproximat per realizar tota l’activitat, incloent l’accés, el camí vertical, i el retorn fins a l’aparcament, és de 5 hores com a mínim.

Amb els seus 455 metres de desnivell, els dos trams consecutius de camí vertical fan de la roca de Narieda el camí vertical amb més desnivell d’Espanya i el tercer en longitud, amb 1.119 metres.

 

Per a més informació consulta aquest enllaç